diumenge, 21 de juliol del 2013

Comença la carrera de Francesc Romeu a President de la Generalitat per el PSPV.



El sotssecretari i portaveu del PSPV-PSOE, Francesc Romeu, ha confirmat que es presentarà a les primàries que els socialistes celebraran per a triar candidat a la Presidència de la Generalitat. Al seu judici, fa falta una persona que siga “una garantia d’èxit electoral i una referència de canvi generacional” per a “posar punt i final al PP” i a la seua “manera d’entendre la política”.

Romeu ha destacat que en les pròximes primàries els socialistes parlaran “del pròxim president socialista de la Generalitat per als pròxims deu anys” i, per tant, ha destacat que no es plantejaran “projectes *personalistes”, sinó “de responsabilitat i generositat amb el partit”.
 
En aquesta línia, ha assegurat que “cal plantejar una opció que tinga ganes de guanyar, perquè el que necessitem no és solament esperar al fet que l’altre perda”. En aquest sentit, ha indicat que ell oferirà “una nova manera de veure la política, una garantia de tot l’esforç necessari perquè acabe un cicle polític a la Comunitat Valenciana i s’òbriga un de nou que parle de noves maneres de fer la política”.
 
“Igual que triem al que vam entendre que era el millor secretari general en el Congrés d’Alacant -en referència a Joaquín Puig Ferrer-, ara toca triar al que entenguem que siga el millor candidat a la Generalitat”, ha destacat el dirigent socialista, qui ha posat l’accent en la necessitat que les primàries siguen “obertes”. A més, ha subratllat que el PSPV aposta per una modificació de la Llei Electoral perquè la primàries siguen una obligació per a tots els partits, “des de la normalitat democràtica”.
Respecte a si és partidari d’avançar les primàries, ha respost que “com més prompte siguen, millor”, perquè “la gent necessita referenciar qui és el candidat i què és el que diu”. “Com més prompte millor tinguem en la mateixa figura la unió del partit amb l’estratègia electoral, més avançarem de cara a la societat”, ha ressaltat.
 
Així mateix, entén que el que ha de fer tot el PSOE, “en el pitjor moment  del PP”, és “fer tot l’esforç possible per a seguir en un desgast i denúncia permanent d’un PP que és incapaç d’estar ni un minut més al capdavant dels interessos dels espanyols i els valencians”.
Preguntat per la proposta de *Compromís d’obrir les primàries a tots els valencians majors de 16 anys, creu que la coalició “ha copiat el model de les primàries catalanes” i, per açò, considera que “no hi hauria inconvenient” a plantejar un model similar en el PSPV.
Romeu ha recordat que el PSOE porta fent primàries des de l’any 2000, per la qual cosa ha destacat que als socialistes “no ens van a fer classes de com es fa la democràcia interna en un partit”. En la seua opinió, “una de les gràcies” que té el Partit Socialista és “anar provocant canvis que després la gent va fent seus”.
 
El sotssecretari socialista, inquirit per si estaria disposat a pactar amb Compromís i EUPV per a governar en la Generalitat, considera que els socialistes “no anem a necessitar aquest tripartit, perquè el PP està enfonsant-se”.
Romeu ha subratllat que el seu “repte” és que el PSPV guanye les eleccions autonòmiques i, així, ha destacat que es tracta d’un partit “amb la història, l’experiència i les ganes suficients de governar en solitari”. En qualsevol cas, ha destacat que estaria disposat a arribar a acords “encara que tinga majoria absoluta” perquè tant Compromís com EUPV “són forces amb les quals tenim moltes coses en comú”.
 
En cas que no aconseguira la majoria necessària, el dirigent socialista ha ressaltat que cercarien “tots els acords necessaris per a posar punt i final al PP”, encara que “no a qualsevol preu”, ha aclarit.
 
“Però a més d’esperar al fet que el PP perda, jo vull aparèixer com el partit que té ganes de guanyar, que crec que és el que ens falta: tenir una alternativa clara, un missatge clar, ben diferenciat d’altres forces polítiques, i ser la força que la gent entenga que està capacitada per a governar en els pròxims anys”, ha subratllat.
 
D’altra banda, respecte als casos de corrupció a Espanya i a la Comunitat Valenciana, ha denunciat que el PP és “un partit podrit” i, per açò, considera que són necessàries eleccions anticipades tant a nivell general com a autonòmic. Al seu judici, “no hi ha més solució”.
 
Per a Romeu, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, és “fluix, covard i té por” i, en aquest sentit, l’ha acusat de “no tenir la mateixa vara de mesurar per a tots els imputats”. El socialista creu que el cap del Consell “ha gestionat la major crisi institucional de la història de la Generalitat.